Wednesday, January 27, 2010

.::OH Kerja-kerja ku::.

Salam bt sahabat-sahabatku yang setia bersama saya. terasa dihati ingin mencoret sesuatu setelah lama meninggalkan laman blog ini. Mana tidaknya... kesibukan dan program mencemburui segala-galanya. Baru hari ini terasa benar-benar mempunyai masa untuk berkata-kata pada  entry kali ini. Tahun 2010 banyak merubah keadaan saya berbanding tahun-tahun lepas. Ketika study saya melangkau tahun akhir Master in Info Mgmt (IS770) terasa kerja-kerja semakin dibebani. saban hari kerja-kerja asignment pasti akan menanti.
Tahun ini juga banyak perkara telah terjadi dan telah banyak merubah hidup saya. Pelbagai tugas dilakukan bagi membantu keluarga di kampung. Adik ku Noor yang baru berada di Tingkatan 4 setalah selesai PMR 2009. Banyak perkara telah dilakukan olehnya. saya dengan segera turun naik sekolah bagi menukarkan dia ke sekolah lebih baik sebelum ini. Dengan pengawasan guru-guru saya akan membolehkan adikku noor lebih terjamin pelajaran nya di sekolah lama saya. Adik - adik saya adza dan adzri masing-masing darjah 2 dan 3 masing-masing berdikari sendiri ke sekolah naik basikal dan bangun pagi-pagi untuk bersiap ke sekolah. Mana kan daya dan waras nya umur yang begitu muda sanggup bangun pagi sendiri dengan ditemani jam loceng, seterika baju sendiri, naik basikal sendiri ke sekolah dan balik tggu adik ku noor masak. kadang kala terpaksa berlapar sehingga pukul 4 semata-mata menunggu noor masak untuk mereka. Bila difikirkan semula saya tidak dapat menahan hati ini dengan keadaan mereka. Abah setentunya sibuk mencari nafkah berulang-alik ke Perlis. Perjalanan memakan masa selama sejam dari Alor Setar ke Perlis. adiku adzlin still di UUM ditahun kedua sekarang.

“Ya Tuhan-ku, tunjukilah aku untuk mensyukuri Nikmat Engkau yang telah Engkau berikan kepadaku dan kepada ibu bapakku dan supaya aku dapat berbuat amal yang saleh yang Engkau Ridai; berilah kebaikan kepadaku dengan (memberi kebaikan) kepada anak cucuku. Sesungguhnya aku bertobat kepada Engkau dan sesungguhnya aku termasuk orang-orang yang berserah diri.” (Al-Ahqaf 15)...

Jangan bimbang Noor Akmal Kamarolzaman kan ada... (selalu berpesan didalam hati supaya dapat membantu mereka sama ada wang atau masa) 

Tahun ini merupakan tahun kesibukan melanda seperti sebelum-sebelum ini.Pelbagai tugas dilakukan bagi memperlengkapkan diri dengan pengetahuan dan pengalaman. segala usaha dilakukan berterusan. Antara tugas-tugas hakiki saya ketika ini adalah:
 • Perunding Korparat YAPEiM (Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia)
 • Managing Director NA Master Resources
 • SKS UiTM
 • Research Assistant (RA) Bibliometric dengan kerjasama Pusat Sains Negara
 • Alumni Fasilitator (Diploma dan Degree)
 • Fasilitator Fakulti Pengurusan Maklumat
 • Ajk Kawasan Lembah Klang Alumni UiTM Kedah
Antara kerja-kerja hakiki setakat ini.. jangan ditanya mengapa begitu banyak.. sebab nya kerja datang mencurah-curah dan hanya ini sahaja kemampuan dapat dilakukan...

  No comments:

  Post a Comment