Sunday, February 28, 2010

::Toward Searching::


Salam kpd semua sahabat-sahabatku... Agak lama juga tidah meng update laman blog ini.. Yang pertama sebab bukan full time blogger dan yang kedua kesibukan menghimpit diri ini untuk meng update blog ini. Bukan apa... banyak perkara dilakukan sehingga penjagaan diri pun kurang sekarang ini. Baju-baju terlonggok di dalam baldi..(Sekarang baru terbayang if ada wife ketika ini.. alangkah seronoknya.. baju-baju dibasuh.. diseterika then yang paling utama Makan mengikut waktu)

First nak bercerita tentang keadaan term paper yang sedang ku lakukan sekarang. Tajuk Term Paper yang pertama bertungkus lumus sekarang buat entitled : Sexual Harassment in the workplace.. Dengar tajuk ini pun sudah menarik apatah lagi bila membaca.. term paper yang kedua adalah entitled toward professionalism project manager in the project management.
  • Sexual Harasment in the Workplace
  • Toward professionalism project manager in the project management
Bertungkus lumus menyiapkan term paper ini dengan jayanya. Mencari sources yg suitable dengan tajuknya yang dipilih ini.. Merupakan satu cabaran dengan tugas-tugas yang lain secara hakiki..
'Genius without education is like silver in the mine'

NA Master Resources pun semakin menunjukkan perkembangan positif.. Tempahan Printing semakin rancak.. Baru baru ini 23/02/2010 mendapat BBQ Universiti Malaya. kadang-kadang terfikir juga terkejar sana terkejar sini.. Buat apa? Tapi bila terfikir balik maybe ini cabaran aku untuk masa depan.. Hujung Minggu dipenuhi menjadi Fasilitator. Bayangkan Hari Maulidur Rasul kena bertugas di Fakulti Matematik dan Sains Komputer dari pukul 8.00am sehinggga 5pm.. Then 5.30pm berjumpa client dari student Fakulti Fizik UiTM atas program Kem di pulau Pangkor. macam biasa tugas ku adalah create modul dan tentatif program disana.. ini merupakan tugas yang sgt berat.. Tapi bila memikirkan ini sahaja hendak membantu bangsa ku dan memajukan UiTM.. Aku tidak mengeluh.. Mencari-cari juga hari yang boleh relaz kan minda ini..

Weekday bekerja dari kul 8.00am sehingga 1.00pm. Menyiapkan project Research Competencies Libarary Sarawak.. semua data menggunakan SPSS. Ini merupakan pengalaman yang sgt berguna. Mana tau selepas ini gatal tangan pula hendak futher studies peringkat PHD.. No wonder kan.. Pukul 6.00 bergerak menuju kelas sehingga 9.30pm.. Sampai bilik banyak spent masa dengan menyiapkan kerja-kerja asingment dan Kerja Company yang masih tertunggak. Time management is important..


Minggu Lepas juga sempat bagi talk kepada students SMK Puncak Alam. Tajuk present 'Kepimpinan berkaliber penjana Organisasi' Kebanyakan attend presentation adalah pemimpin Sekolah. So.. suitable sgtlah memberi talk berkaitan tajuk ini.. Membayangkan seolah-seolah seperti sudah pengalaman.. tapi positifnya knowledge is sharing.. apa yang kita ada dikongsi bersama untuk kebaikan bersama.

Untuk Maluman semua website NA Master Resource sudah dilancarkan.. boleh bersama-sama kita memartabatkan dan memajukan perniagaan melayu kearah orang kompetitif.. www.na-master.com

No comments:

Post a Comment